Az Őszi Kertészeti Napok rendezvényei elmaradnak

Sajnálattal tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a Kertészettudományi Karon szokásos, idén október 16. és 18. közötti időpontra tervezett Őszi Kertészeti Napok rendezvényei ebben az évben az új típusú koronavírus (COVID 19) járvány erősödése miatt elmaradnak.
 
A járvány tavaszi megjelenésekor még bíztunk benne, hogy őszre a helyzet megváltozik, és újra biztonsággal szervezhetjük meg hagyományos rendezvényünket. Sajnos ezek a remények mostanra szertefoszlottak.
 
A virágkötészeti verseny, a kiállítás és vásár során nem tudnánk biztosítani a járványügyi szabályok maradéktalan betartását, és még a legkörültekintőbb intézkedések mellett is kockára tennénk kiállítóink, versenyzőink, hallgatóink, látogatóink és munkatársaink egészségét. Több partnerünk jelezte, hogy a rendezvényen való részvétele kétséges, ahogy a virágkötészeti verseny résztvevőit oktató iskolák is jelenleg a járvány okozta nehézségekkel küzdenek. Egy esetleges – a rendezvényhez kötődő – megbetegedés kapcsán akár egész családok, vállalkozások, intézmények is karanténba kerülhetnének, ami szintén komoly nehézségeket okozna.
 
Elsődleges szempontunk, hogy úgy gondoljuk, a világjárvány megfékezése csak úgy lehetséges, ha saját területén mindenki mindent megtesz a terjedés megakadályozása érdekében, és ez a felelős döntés. Másodsorban a fentiek alapján az is egyértelművé vált, hogy a korábbi évek színvonalát megközelítő rendezvényt a jelen helyzetben semmiképpen nem tudnánk szervezni, így a rendezvény megtartásáról sajnálattal lemondtunk.
 
Azt reméljük, hogy döntésünk összhangban van látogatóink többségi véleményével is, és bízunk benne, hogy 2021 őszén újra találkozhatunk.
 
magyar